Pian on jo 7 miljardia ihmisyksilöä maapallolla, mikä tarkoittaa maapallon kestokyvyn joutumista koetukselle.

Jo nyt miljardi ihmistä janoaa puhdasta juomavettä, mitä ilman he jäävät. Siksi on törkeää, että mm. meillä Suomessa teollisuus, maatalous ja yksittäiset ihmiset tieten tahtoen pilaavat tätä arvokasta luonnonvaraa, vettä, laskemalla vesistöihin kaikenlaisia saasteita ja kuluttamalla vettä surutta sellaisia määriä, joita ilmankin pärjäisi.

Metsät houkuttelevat luokseen sateita, aluskasvillisuus sitoo vettä ja estää sen liiallisen haihtumisen. On väärin, että metsiä kaadetaan mm. Lapissa, jossa sen kasvu on luonnostaan hyvin hidasta. Humuskerros on Lapissa muutenkin ohut ja muuttuu rutikuivaksi, kun metsät hävitetään. Maa autioituu ja muuttuu karuksi kivierämaaksi, missä elollisilla olennoilla ei ole sijaa.

On vääryys, että ruoan sijasta kasvatetaan ns. energiakasveja polttoaineiden valmistusta varten, jolloin tarvitaan valtavia maa-alueita yksistään siihen tarkoitukseen. Ruokaa pitäisi kasvattaa ja antaa villin luonnon niinikään rehoittaa, jotta maapallon kasvillisuus ja eläinkunta pysyisi monipuolisena.

Ihmiskunnan on aika siirtyä sellaiseen nihilismiin, jossa tuotetaan ja kulutetaan sen verran, kuin se on hyvinvoinnille tarpeen.  Ympäröivää luontoa pitää kunnioittaa ja pitää sen hyvinvoinnista huoli. Vain siten meillä kaikilla on elinmahdollisuus.