Kemijärven paikallislehdessä kutsuttiin tulevaisuusfooromiin 14.1. 2011 kuulijoita, erityisesti yrittäjiä. Ilmoituksessa sanottiin paikalla olevan kansanedustajaehdokkaita. Myöhemmässä lehdessä listattiin paikalla olevan kansanedustajaehdokkaita paitsi kokoomuksesta, myös muista puolueista. Vihreille ei ole tullut kutsua, eli minulle, vaikka olenkin kemijärveläinen ja lisäksi olen toiminut yksityissektorilla yli 10 vuotta virkatöiden ohessa ja sikäli edustan yrittäjyyttäkin.                                                                                                                                                                               Paradoksaalista kyllä, muiden puolueiden edustajat eivät ole edes yrittäjiä, joten mietin syitä sihen, miksen kutsua saanut. Ihmettelin asiaa ääneen muutamalle kokoomuslaiselle eilen päivällä Cityconin järjestämässä Ympäristöpaneelissa Rovaniemellä, jossa 2.lk:n oppilaat tekivät aivan loistavia kysymyksiä ehdokkaille. Nämä kokoomuslaiset olivat sitä mieltä, että on tapahtunut virhe ja kehottivat minua menemään Kemijärvelle "Tulevaisuusfoorumiin".  Menin sinne ja sainkin kommentointimahdollisuuden, mutten riittävästi.

Ylläoleva juttu aiheutti seuraavan vuodatuksen, jonka olin jo ennen foorumia tuumaillut. Se on jo Lapin Vihreiden sivustolla. Ehdotukseni eivät ole tässä tärkeysjärjestyksessä :
1. EK on aiheellisesti esittänyt työntekijöiden rekisteröitymistä, jotta vältyttäisiin niin sanotulta harmaalta työvoimalta, koska kaikista työntekijöistä työnantaja joutuisi maksamaan sosiaaliturvamaksun. Paitsi, että se olisi keino kitkeä harmaata taloutta, niin tällä keinolla myös voitaisiin valvoa samapalkkaisuutta samanlaisesta työstä ja saataisiin valtion kaipaamia verotuloja.                         

 2. Lisäksi voitaisiin veronkiertoa estää laittamalla lainsäädännöllä rinnakkaisfirmojen kautta toimiminen kuriin.

3. Lainsäädännöllä pitäisi myös suitsia luonnonvarojen vienti raakatavarana ulos Suomesta, koska luonnonvarojen työstö kotimaassamme työllistäisi ja toisi hyvinvointia siten, että valmiiden tuotteiden kautta saataisiin parempi kate Suomeen ja myöskin Suomen imago innovatiivisena pikkana kohenisi.

4. Toisaalta ei ole tarkoituksenmukaista eikä ekologisesti kannattavaa antaa vientitukia tuotteille, josta on liiallista tuotantoa ja niiden viennistä sinällään ei tule riittävää katetta (esim. aiemmin voivuori).

5. Pienille työpaikoille ja nyrkkipajoille olisi järkevää suoda verohuojennuksia ja toisaalta yhteiskunta voisi kompensoida näissä palkanmaksua, jotta työnteko kannattaisi palkollisilla ja päästäisiin syrjäytymiskehityksestä ja samalla yritystoiminta virkistyisi.

6. Eläkekatto olisi kaikille aloille paikallaan, jotta yhteiskunnan pyörittämiseen ja köyhyyden estämiseen jäisi rahavarantoja. Ei ole mielekästä, että on ihmisiä, jotka saavat ns. ökyeläkkeitä, toisten joutuessa pärjäämään lähes nälkärajalla.

7. Byrokratian ja tukiviidakkojen yksinkertaistamisen kautta vapautuisi niinikään hyvinvointiin rahaa, koska systeemin pyörittäminen olisi helpompaa ja joutuisampaa eikä tarvitsisi haaskata monimutkaisuuteen työpanosta. 

8. Lisäksi hallintokulujen karsiminen johtoporrastasoja yksinkertaistamalla ja vähentämällä toisi säästöjä.

Luettelo ei varmastikaan ole täydellinen. Mikäli tulen valituksi, voin miettiä näitä juttuja lisää. Olen sitä mieltä, että kohdentamalla voimavarat ja verotulot oikein, tämä yhteiskunta saadaan toimimaan niin hyvin, että voimme sanoa: "Ihanaa olla suomalainen!"