Moni ehdokas lupaili ennen vaaleja ”yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista”, jotta häntä äänestettäisiin. Syntyi vaikutelma, että osa ehdokkaista olisi halunnut päästä läpi keinoja kaihtamatta.

Osalla ehdokkaista oli motiivina saada tunnettavuutta ja mahdollisuuden uralla etenemiseen. Osa ehdokkaista janosi aidosti valtaa ja mahdollisuutta paistatella julkisuudessa. Osa ehdokkaista halusi varmistaa omia etujaan, joskin osa halusi asioiden olevan ennallaan. Jotkut taas halusivat saada aikaan oikeasti muutoksia vallitsevaan yhteiskunnalliseen tilanteeseen.

Monenlaisia pontimia on varmasti taustalla.

Vallan janoa, ja itsensä markkinointia seuraavallakin kerralla eduskuntaan, ilmentää joidenkin kansanedustajien pyrkiminen kunnanvaltuustoihin, vaikka heillä luulisi olevan tarpeeksi tekemistä kansanedustajina. Todellisuudessahan harva kykenee olemaan kahdessa paikassa samanaikaisesti puhumattakaan siitä, että pystyisi seuraamaan kaikkea aktiivisesti ja toimimaan tehokkaasti yhteisten asioiden eteen.

Kokoomusaktiivin julistus lapsilisien lakkauttamisesta ei kuulema kuulu kokoomuksen linjaan, kuten ei muidenkaan puolueiden poliittiseen linjaan.

Kun kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että kaikki lapset ovat oikeutettuja lapsilisään, niin kuitenkaan se ei käytännössä ole niin. Kun perhe joutuu turvautumaan toimeentuloon, niin siitä miinustetaan lapsilisien määrä, jolloin todellisuudessa köyhimmiltä perheiltä poistetaan lapsilisä. Lapsilisän pitäisi olla kaikille itsenäinen tulo, minkä tarkoitus on turvata lasten hyvinvointi, eikä sitä pitäisi niputtaa muihin tuloihin.

Jos väitetään, että kaikki Suomen lapset ovat tasa-arvoisia, niin pitäisi se todistaa myös käytännössä siten, että toimeentulotuki ei ole liityksissä siihen, että saako perhe lapsilisää vai ei. On turha rummuttaa hyvästä sosiaaliturvasta niin kauan, kun lapset joutuvat kärsimään; lapset, jotka luovan huomisen.

On todennäköistä, etten itse enää asetu vaaleissa ehdolle (kuntavaalit, Keminmaa 2004, eduskuntavaalit, Lapin lääni 2011, kuntavaalit, Kemi 2012), joten ilmoitan kannattavani ja tukevani seuraavissa vaaleissa sellaista ehdokasta, joka on valmis aidosti ajamaan sekä luonnonsuojeluasioita että lastenhyvinvointiasioita (ja myös tämän lapsilisäasian siten, että kaikki sen saavat täysimääräisestä toimeentulotuesta huolimatta) ja . Nämä ovat ydinkysymyksiä tulevaisuutta ajatellen.